• GRATIS BYTESRÄTT
  • SNABB LEVERANS
  • 2 års giltighetstid
  • Kontakta oss
  • Partnerportal

HISTORIEN BAKOM GO DREAM

EN MAN
ETT WAKE-UP CALL
EN DRÖM

"Du har en genetisk ögonsjukdom som heter Retinitis Pigmentosa. Det innebär att du ska förbereda dig på att gå med blindkäpp när du fyller 50 år." Detta chockerande besked från ögonläkaren på Statens Ögonklinik får Nicolai Bille Krogh till att följa sin dröm om att bli entreprenör - en dröm som tills nu blivit uppskjuten till dagen efter. Rädslan att misslyckas har hittills överskuggat drömmen, men med vetskapen om att tiden med syn har ett bäst före-datum, tar en ny rädsla över. Rädslan om att aldrig få leva ut sin största dröm, drömmen om att få starta eget, innan det är för sent. Året efter diagnosen gifter sig Nicolai med sitt livs stora kärlek och dem har idag tre vackra barn tillsammans. Jobbet som lärare på Køge Handelsskole sägs upp, och en kort tid därefter uppstår en möjlighet svår att tacka nej till.


"VÅR MISSION ÄR ATT FÅ FOLK TILL ATT UPPLEVA LIVET"


NICOLAI BILLE KROGH
CEO, GO DREAM


DRÖMMEN BLIR TILL GO DREAM

Trotts ett flertal avrådande från både sin advokat och revisor så köper Nicolai sommaren 2007 det konkursdrabbade bolaget Oplevelsesgaver.dk A/S. Han börjar packa och sälja upplevelser direkt från sitt eget köksbord i lägenheten på Nørrebro, Köpenhamn.

Nicolai driver verksamheten med ett mål, att ge människor möjligheten att komma ut och uppleva livet genom unika upplevelser.


Efter ett par hårda och tröga år, där målet inte är att få ett ekonomiskt överskott, utan att få projektet att lyckas, tar GO DREAM som företag fart på allvar. 2010 förstärker Nicolai styrelsen med Flemming Østergaard och Martin Thorborg. "Det var en stor seger att tjäna tillräcklig för kunna ta ut en egen lön och att jag var värd min egen arbetsinsats," berättar Nicolai.


"Jag är stolt över att min idé idag ger 40 människor deras lön varje månad. Vi är på rätt kurs men stöter hela tiden på nya utmaningar, men det är också det som driver oss framåt"INTERNATIONELLA AMBITIONER

I dag inspirerar Nicolai och GO DREAM andra till att komma ihåg sina drömmar i Danmark, Norge, Sverige och New York. Ambitionen är att löpande utveckla verksamheten internationellt.

"Människor har ett behov för att drömma, och för att ha möjligheten till att leva ut sina drömmar. Vårt mål att få människor att uppleva livet gäller inte bara danskar – vi vill att hela världen kommer ut och upplever mer," säger Nicolai.

Nicolai har idag omkring 40 procent av sin syn kvar, men har en stark förväntning att alltid kunna fortsätta vara en entreprenör som lever ut sina drömmar.

nicolai

Personlig informationStäng